Echtscheidingsbemiddeling

Als u gaat scheiden of uw samenwoning met uw partner beëindigd. Dan komen er vele nieuwe regels en wettelijke bepalingen bij kijken.

Wij kunnen u hierin uitgebreid begeleiden en helpen met het maken van een plan om dit zo goed mogelijk met elkaar af te wikkelen. En voor u beoordelen waar u met uw huidige verzekeringspakket al recht op heeft. Dit kan u veel geld besparen!

Hierbij komen vaak complexe zaken aan de orde zoals hypotheken, pensioenen,beleggingen, schenkingen enz….

Bij een hypotheek is het belangrijk de zaken goed te regelen. Er komen nog dagelijks gevallen voor waarbij ex echtgenoten(s) nog aanspraak maken op grote sommen  geld uit overwaardes van woningen  terwijl de scheiding al vele jaren in het verleden is. Ook kan het voorkomen dat indien u eigenaar blijft van de woning dat u aansprakelijk blijft voor de schulden die uw ex partner nog maakt of als deze zijn verplichtingen met leningen en hypotheek niet nakomt.

Dit is uiteraard allemaal ongewenst. Maar hoe te voorkomen! Gewoon even bellen en een afspraak maken 0182-510625….

Ook is er tegenover de nieuwe gezinssituatie vaak alimentatie verschuldigd. Dit alles kunnen wij voor u op een rijtje zetten met een heldere uitleg binnen de huidige wet en regelgeving.

 

In het pdf-bestand dat hier te downloaden is (312kb), vindt u een opsomming van de documenten die relevant (kunnen) zijn bij het afwikkelen van het scheidingsproces.

© 2010 - 2023 Arnold Jansen | design: De Goudse Wolf